Over dit inspraakplatform

Dit inspraakplatform is een initiatief van stad Izegem, in samenwerking met digitaal buurtnetwerk hoplr. Dit platform bundelt alle participatietrajecten en mogelijkheden tot inspraak in onze stad.

Burgerbuget

Met burgerbudgetten wil de stad de leefbaarheid in de buurt versterken. De inwoners van elke buurt kiezen met een vooraf vastgelegd budget en in onderling overleg zelf welke investeringen het samenleven in de buurt nog kunnen verbeteren (bv. zitmeubilair, groenaanleg, kunst in het straatbeeld, bomen, speelelementen, picknickruimte,...) In 2022 en 2023 zullen telkens drie buurten een burgerbudget toegewezen krijgen. Via dit platform kunnen inwoners van de buurt projecten en ideeën indienen en stemmen op de leukste projecten. Je ontdekt hier ook de stand van zaken van het traject in jouw buurt.

Lopende participatietrajecten

  • Grote projecten en een stand van zaken
  • Ideeën lanceren, delen... om elkaar te inspireren

Word lid van Hoplr en leer je buurt beter kennen!

Hoplr - spreek uit «hopler» - is de besloten, reclamevrije buurtapp die het je gemakkelijk maakt om een beter contact op te bouwen met mensen die in je buurt wonen. Je gebruikt het om je buren beter te leren kennen, om bv. een ladder of boormachine te lenen, om een goede loodgieter of babysit uit de buurt te vinden, om verkeersproblemen of wegenwerken in de buurt te bespreken, een buurtfeest aan te kondigen, om de inrichting van een nieuw speelpleintje te bepalen,... Ben je al lid van Hoplr? Dan hoef je je niet meer te registreren op dit platform en kan je meteen aanmelden. Aanmelden kan ook rechtstreeks via de Hoplr-app. Geen lid? Geen enkel probleem. Je kan je eenvoudig registreren via de knop rechtsboven. Je selecteert je buurt, geeft je naam en e-mailadres door en je bent vertrokken!

Vragen, tips, of suggesties? Contacteer ons via communicatie@izegem.be of 051 337 326.

arrow_upward